Skip to content Skip to footer
  • Autora: Lourdes López
  • Fecha de publicación: 22 de agosto de 2021
  • Medio: Viaempresa

Mai és tard si trobes un local a l’atura de les teves expectatives. En honor a la seva mare, Catalina, i situat al costat del popular Kauai -davant la platja de Gavà Mar-, l’empresari Óscar Manresa (Torre d’Alta Mar, Terraza Miramar i Casa Guinart) acaba d’inaugurar un espai tropical, meitat restaurant d’aire colonial, meitat chill out berenador o aquesta casa a la platja que tots hem somiat, amb les seves heures, palmeres i porxos.Subscriu-te de franc a VIA Empresa i rebràs totes les nostres històries al teu correu i avantatges exclusius per a subscriptors.

«Sempre vaig voler muntar alguna cosa així. Un restaurant recolzat absolutament en una carta mediterrània raonable, amb segons grans per compartir en un espai natural que convidi a quedar-hi. En el futur, m’agradaria que Nicole, la meva filla, se’n fes càrrec», avança Manresa. Catalina s’ha colat amb facilitat a les sempre desitjoses agendes de la beautifiul people barcelonina ansiosa per trobar locals nous de somni a l’altura de les seves expectatives.

24.000 metres de pinar natural

L’espai de concessió municipal es troba enmig d’un pinar de 24.000 metres quadrats amb diferents espais (algun encara en construcció) per prendre copes o picar una mica de forma informal escoltant un DJ en directe. «Ens agradaria més implicació per part de l’Ajuntament en el manteniment de l’espai lliure de sotabosc i arreglat, perquè, al final, una pineda la gaudim tot i que tenir-ne cura és una tremenda responsabilitat», argüeix. Per a la seva explotació, l’empresari ha hagut de superar tots els problemes d’abandó i deixadesa del restaurant que hi havia anteriorment.

«La magnitud de la tragèdia la vam veure quan vam començar amb les obres. Per exemple, les branques dels pins, que són centenaris, havien crescut per dins de les canonades. Era un problema que no s’arreglava amb una mica de xapa i pintura», resumeix. Al final, una remodelació íntegra que s’ha aproximat al milió d’euros i on la vegetació (natural) juga un paper important. «Només en plantes, jo crec que ens haurem gastat uns 10.000 euros», assumeix. Manteniment, millores i disseny per donar al restaurant aquest aire a finca colonial amb un gran porxo exterior en el qual un podria diàriament asseure’s amb gust a veure esvair-se la llum enfront del mar entre el brancatge.

El turbot a peça sencera per compartir presideix una de cada tres taules, servit en platera amb les seves patates i cuinat a la manera Guetaria

Al Catalina, pot menjar-se més que bé per un preu raonable (les cinc opcions arrosseres es mouen entre els 22 i els 33 euros), però si ens animem, podem brindar amb xampany i menjar ostres fins a dir prou. El quintet de l’hidrat es mou entre sucoses combinacions, totes amb producte de qualitat: arròs de calamar i rap; negre de bacallà i cocotxes; de ploma Ibèrica Joselito amb trompetes de la mort; de verdures de temporada i caldós de llamàntol.

La vedette és, no obstant això, el turbot a peça sencera per compartir que presideix una de cada tres taules. Servit en platera amb les seves patates i cuinat a la manera Guetaria, la cocció és perfecta i resumeix molt bé en quin punt exacte es mou la cuina dels restaurants del xef barceloní. Comparteixen carta opcions de carn cuinada a la brasa amb variades guarnicions a escollir i una selecció de cocottes. Abans, cal obrir boca amb les fritades, el picoteo del mar (amb els suaus musclos cuinats en fi Tio Pepe) o elaboracions visuals i bones recolzades en el vegetal (aquí mana la tècnica de gent que en sap, com Andrés Conde, cap de cuina), com el gaspatxo de jalapeños o l’addictiva ensaladilla russa coronada amb king crab (cranc vermell gegant).

El celler es troba a l’altura del lloc, amb referències catalanes per onsevulla i algunes concessions al vi internacional de la més alta qualitat (150), que Nicole, formada com a sommelier, té per la mà i sap recomanar. Per a postres, deixeu-vos sorprendre per qualsevol de les recomanacions o allargueu la sobretaula amb l’excusa d’un còctel.